Bra dykdestinationer Sydostasien

by

Just i Sydostasien finns det enormt fina dykmöjligheter men innan man åker dit ska man noga kontrollera hur landet har påverkats av monsunen. Det är nämligen så att vissa länder har stängt på grund av monsunen under lågsäsogen så det är bäst att vara väl informerad om läget innan man drar iväg på resan så man inte blir besviken!

Bra dykdestinationer Sydostasien

På Filippinerna finns sju tusen (7 000) öar i Stilla Havet att utforska så det är bara att välja och vraka som nyfiken resenär! Många sjunkna skepp finns här för den som vill vara med på sådana äventyr och här finns både växter och olika djur bosatta inne i skeppsvraken. Subic Bay är också en väldigt populär plats att dyka på. Skepp från olika tider i historien hittar man här att utforska. San Quentin är en av de sjunkna skepp som kan undersökas här. Det skeppet har legat sjunket sedan det Spansk-Amerikanska kriget på artonhundratalet. (1800) Den bästa årstiden att besöka just San Quentin är november till maj. Även kryssningsfartyget New York är sjunket här från samma tid. Fiji-öarna rymmer trehundratrettio (330) öar samt femhundra (500) skär. Hundra (100) av öarna är befolkade permanent. Den ö-gruppen har både barriärrev och atoller som man kan utforska när man är dykare. Besök gärna stället i januari till maj för då är vattnet varmast här. Upp till trettio grader varmt kan det bli som varmast.

Malaysia och Malackahalvön

Här ligger det Sydkinesiska havet och det är en del av Stilla Havet som har fantastiskt fina dykmöligheter. Östmalaysia kallas den del som ligger på ön Borneo och Västmalayisia kallas Malackahalvön. Kolla även här upp när med den sydvästliga monsunen som är i april till oktober samt den nordöstliga monsunen som är i oktober till februari! Thailand får fler besök än Malaysia och det är väldigt synd när det finns så underbara revfiskar i fina färger och otroliga korallrev här att utforska! Här finns det sköldpaddor och Rockor i vattnet och de ser man allra mest av på den lilla ön Sangalaki. Här lever Rockorna året runt. Havssköldpaddorna parar sig här och lägger ägg på stränderna. När äggen kläcks, kravlar massor av små sköldpaddor ned till havet – En otrolig syn! Ett ställe som inte rekommenderas för den oerfarne dykaren är Pulau Layang-Layang! Här är strömmarna otroligt starka! Även siktdjupet är så bra att även de dykare som är väldigt erfarna kan bli förvirrade och tappa orienteringsförmågan på grund av denna bra sikt!I vattnet är temperaturen här tjugofem (25) till trettio (30) grader. Här skall man INTE dyka i november, december och januari för då skapar Monsunen farliga vattenförhållanden! 66 Bästa tiden att dyka här är mars till augusti.

Malaysia och Malackahalvön

Vill man se Hammar-hajar skall man dyka i Pulau Layang-layang! Det stället är berömt just för dessa hajar. Att hammarhajen trivs så bra här beror på att vattnen är mycket djupa just här. Enorma Valhajar finns också att skåda i de här vattnen. Dykning är en sport som de flesta kan lära sig att behärska och att utforska främmande vatten med sjunkna skepp är en av de mest spännande upplevelser man kan ha om man har det minsta intresse för dykning!