Dykdestinationer i Karibien

by

Klarblått vatten, vita stränder, värme och god mat.
Letar du efter en destination med detta och att även kunna uppleva livet under vattnet?

Dykdestinationer i Karibien

Planera din resa till dessa ställen

Vad du än vill se under vattenytan så är Karibien ett bra resmål för att dyka, vill man vara 99% säker att se det fantastiska så rekommenderar man att åka till Bahamas, Kuba, Belize, Turks och Ciacos där finns det stört chans att få se stora fiskar och olika typer av hajar.  I de två sistnämnda ställena är det också populärt att under en viss tid på året se knölval, men där du istället får ta båten ut för att se detta då snorkling och dykning inte är tillåtet. De bästa reven hittar du på södra Kuba och dit kan du endast ta dig med dykkryssning.  Kuba är den största ön som tillhör Karibien och här finns det möjligheter att se många olika fiskarter och annat trevligt under ytan.  Mellan december och juni är den bästa tiden att åka till Kuba för att dyka, dock ska man inte  åka dit när de har sin orkansäsong och det är mellan juli och oktober. Åker man dit i november då det kan vara lite blåsigt så har man stora chanser att få se valhaj, under de resterande månaderna kan du med säkerhet få se bland annat silkeshaj och karibisk revhaj. Korallerna runt Kuba är i stort sett orörda och har man tur kan man även träffa på stingrockor, tigerhaj och stor hammarhaj. I korallerna lever det mycket fisk, bläckfiskar och skaldjur av alla dess slag. Det vore väl häftigt att få se några räkor som kravlar sig runt bland korallen, eller en och annan krabba kanske.
Man kan också få se stora stim av olika fisksorter, barracudor och havsaborrar. Havstempraturen är allt som oftast mellan 26-29 grader året runt, inte undra på att fiskar och andra havsdjur trivs där. Bahamas är en ö som ligger utanför USAs östkust och här erbjuder de dykning för att se hajar och delfiner, man ska undvika deras regnperiod/orkansäsong då det regnar väldigt mycket samt att havet blir gropigt. Detta sker mellan juli och oktober så man rekommenderar att åka hit runt december till maj. Havstempraturen är densamma som Kuba och även här kan man se samma hajsorter och även citronhaj.

Planera din resa till dessa ställen

Är du på jakt efter att se delfinerna så ska man åka på sommartid mellan juni och augusti.  Här erbjuds kryssningar för att just se delfiner.  Korallerna här är rätt utsatta för vädret och dykare, stormarna orsakar att sandplatåerna sliter upp mycket av botten.  Mexiko är ett land för dykning, kanske det mest varierande landet som erbjuder dykning av olika slag. Hit kan du åka året runt men även här finns det oväder och det inträffar augusti till november men kan även börja redan i juli. Här liggen temperaturen lite högre, mellan 27- 30 grader, något mer lägre på den östliga kusten i stilla havet, bara 22- 26 grader.
Här sägs det att det är det bästa stället att få se mantor, kanske de största också, ihop med delfiner så är detta en häftig upplevelse du sent kommer att glömma.