Grand Canyon är häftigt att uppleva

by

Grand Canyon är 446 kilometer lång, ca 29 meter bredd och ungefär 1800meter djup, belagd i delstaten Arizona i USA, Grand Canyon har formats och formas fortfarande med hjälp utav Colorado floden och beräknas vara 2 miljarder år gammal.

Grand Canyon är häftigt att uppleva

Grand Canyon är känd för att vara en utav världens vackraste, mest eftertraktade landskap, med höga berg och vackra miljöer, under sommaren kan det bli upp mot 50 grader varmt beroende på om du står på toppen eller bottnen.  Grand Canyon är en utav världens främsta turistattraktioner och lockar ca 5 miljoner besökare per år, varav ungefär 1 miljon utav dessa besökare kommer från utanför USA. Grand Canyon är en mycket skyddad miljö, hem för mängder av utrotningshotade djur och växter, sedan 1979 har Grand Canyon varit en del utav UNESCO:s världsarv.Vissa åker forsränning, visa klättrar, vissa väljer att bara njuta av utsikten, den vackra miljön och visa åker på en guidad helikoptertur, en helikoptertur över Grand Canyon är väldigt speciellt, mäktigt och mycket bra sätt att uppleva Grand Canyon. Om du tar dig till västra Grand Canyon kan du hitta en hästskoformad glasgång högt över marken vid namn Skywalk, detta är en väldigt häftig upplevelse. För den som gillar vandring, är den södra delen, South Kaibab Trail och Bright Angel Trail, ett väldigt bra alternativ se till att ha mycket tid, gärna 2 dagar på dig, kom ihåg att dricka mycket vatten och äta mycket. Om du gillar att tälta, är det möjligt att göra i botten av Grand Canyon. Gillar du att fota eller filma så kan jag verkligen en resa till Grand Canyon här i slutet av artikeln hittar du länkar till några bra kameror för olika budget och billiga helikopterresor, lättast tar du dig till Grand Canyon från Las Vegas.

Bra fakta att veta om Arizona

Arizona är en delstat i USA, till söder gränsar de till Mexiko, till Nevada och Kalifornien i väst, till Utah i norr och till New Mexiko i öst. Då de gränsar till Mexiko pratar ca 19% av Arizonas befolkning spanska. De kallar sig själva ’’The Grand Canyon State’’, något du ofta ser på bilarnas dekaler. Delstaten har en befolkningsmängd på ungefär 6,5 miljoner invånare, en yta på 295 254km2 ungefär 4,2 miljoner bor i huvudstaden Phoenix,1 miljon i staden Tucson och 160 000 i Yuma. Arizona är ett mycket torrt landskap, mycket ödemark men även en del shoppingcenter och andra nöjen. Arizona är även mycket uppskattat av golfare. Majoriteten av befolkningen är katoliker eller protestanter, politiskt så röstar de flesta för en republik. Arizona betyder liten källa på indianska, ett flertal indianska stammar har reservat inom delstaten. Ett stort antal gruvstäder växte upp under 1860-talet då man fann guld och silver På vintern är det oftast mellan 7 och 22 grader, på hösten mellan 17 och 37 grader.

Bra fakta att veta om Arizona

Det finns mycket andra intressanta saker att veta. Det bästa du kan göra är att ta dig tiden att läsa på och planera innan du stiger på planet. Lycka till!