Häftiga naturupplevelser Kanada

by

Att besöka Kanada är den ultimata naturupplevelsen alla kategorier!  En resa naturälskare aldrig kommer att glömma!  Man kan besöka nationalparker och fantastiskt vacker natur. Kom ihåg att ta med din kamera för här kommer du att få tillfälle att fotografera mycket vackert! Resan kommer att bli oförglömlig.

Häftiga naturupplevelser Kanada

Lake Louise kan man färdas till med gondoler till sin destination. Man kan åka längs Kanadas finaste väg till Jasper nationalpark som bjuder på vattenfall, glaciärer samt Mount Robson. Om man har lust kan man övernatta här Det finns mycket att bjuda på också under sommarhalvåret. Den otroligt vackra kuststaden Vancouver är också väl värt ett besök. Reser man till Kanada på besök får man en naturupplevelse man sent skall glömma! Förr i tiden när pälsjaägarna härjade som värst här i landet såg det precis likadant ut som nu – alldeles orörd och storslagen natur. Här finns enorma och mäktiga bergskedjor, väldiga glaciärer och massor av djur att se. Den vackraste naturen i världen finns just i Kanada! Den turistattraktion som är mest populär av alla är Niagara fallen. De finns i Toronto i huvudstaden Ottawa. Fallen består av tre stora vattenfall: amerikanska, brudslöje och det mest berömda nämligen hästskofallet.

Rocky Moantains finns i Alberta som är oljeprovinsen

Vill man på utflykt finns det stora chanser att få syn på de imponerande späckhuggarna mellan Vancouver island och faslandet norr om Vancouver. Det finns utflykter som tar dig med på en tur som varar fem till sex timmar och håller dig i spänning. Passa på att ta bilder för denna upplevelse blir något stort att berätta om för både barn och barnbarn, vänner och bekanta. Man kan vara med om en båtutflykt utöver det vanliga, nämligen “The hornblower cruise” som går på floden med en otrolig utsikt över det skummande och rykande hästskofallet. Detta kallas även Canadian Falls.Något som också är en stor attraktion är en utflykt med båten “The Niagara Parkway”. Där upplever man staden Niagara on the lake (kallas även “Canada´s Prettiest town”) och Niagarafloden. Utflykten börjar i Toronto och avslutas även där. Det som binder samman nationalparkerna Jasper och Banff är den vackra landsvägen Icefields Parkway och är väl värd att färdas längs! Ett helt fantastiskt landskap.Man kan även göra en spännande tågtur med Rocky Mountaineer genom British Columbia och Rocky Mountains. I Rocky Mountains kan man gå spännande vandringsturer. Isbjörnar finns också att uppleva för den som är modig och törs vid Churchill i Manitoba.

Klippiga bergen

Man kan färdas bekvämt med buss från Vancover och uppleva de fantastiska bergskedjorna och nationalparkerna samt också få se den storslagna naturen från bussfönstret.

Klippiga bergen

Man kan få skåda nationalparker med glaciärer och vattenfall som är en fröjd för ögat. I naturområdena runt Jasper stad kan man få se skog, floder, sjöar, hjortar, renar, björnar, pumor och prärievargar. Många vackra sjöar kan man se här som Medicine Lake, Pyramid Lake och Patricia Lake. Sen finns en flod som är gröpt ut ur klippan som heter Maligne River. Så vacker att skåda!

Gör en resa till Kanada! Du kommer aldrig att ångra det!