Naturupplevelser USA

by

Om man är riktigt äventyrslysten skall man besöka dessa underbara ställen i USA: Yosemite National Park ligger i Kalifornien.

Naturupplevelser USA

Här kan man vandra och cykla bredvid tusen meter höga klippvägga. The Valley (“Dalen”) är fantastiskt att vandra längs. Bra klättring finns här – klättrare kommer hit från hela världen. Många amerikaner besöker också stället. Skall man boka camping eller hotell ska man se till att göra det långt i förväg. Här finns vandringsleder på både halvtimmespromenader till vandringar om flera dygn. Yosemite 30 mil öster om San Francisco.

Tourmaline Surfing Park, Kalifornien

En helt otrolig surfstrand har vi här. Detta är det perfekta stället för nybörjare. Toppen surfningsställe för hela familjen och här finns både surfskolor och pryluthyrning. Det går även att bodysurfa på vågorna med mindre brädor. Men glöm inte att ha en våtdräkt under vintern. Människor vallfärdar hit för att ha chansen att få se den storslagna solnedgången.

Sequoia National Park, Kalifornien

Denna nationalpark är mest känd för sina enormt stora träd, så kallade sequoiaträd. Både familjevänligt och barnvänliga, kortare vandringsleder finns. Björn finns så man måste låsa in sin mat i “björnsäkra” skåp och det är förbud mot att ha mat i bil eller i tält!  Björnarna känner nämligen igen kylväskor inne i bilarna! Denna park bildades 1890 den andra i USA, efter Yellowstone. Träden kallas även mammutträd. De blir 100 meter höga, elva meter i diameter och över 3 000 år gamla. Ett av träden kallas General Sherman och är världens största träd!

Aspen, Colorado

Är mest känt för skidåkning, men är jättefin att göra vandringar i på sommaren! Maroon Bells är en av USAs mer kända familjevandringar – otroligt vacker natur! Man kan cykla längs floden och en del av bergsvägarna är reserverade enbart för cyklister och turistbussar. Ligger i Klippiga Bergen och är en av USA:s mest berömda skidorter och känd som semesterort för kändisar. Radium Hot Springs, Colorado

Aspen, Colorado

En underbar, fin, varm källa att bada i!  Man vandrar genom ett landskap av småbuskar i en tvär sluttning ned mot Coloradofloden. Och i sluttningen ligger källan och det sipprar härligt vatten med precis lagom badkarstemperatur! Vattnet luktar inte fränt som i andra källor. Här badar man och ser floden nedanför. Steamboat Springs, Colorado är ett underbart ställe med heta källor, väldigt barnvänligt. En flod flyter genom orten och man kan flyta nedför floden på ett gummidäck. Möjligheter att vandra och cykla. Mycket behagligt klimat på sommaren, men är även populärt för skidåkning. Strawberry Hot Springs är en badanläggning med flera dammar i olika temperaturer. Ouray, Colorado är en gruvby uppe i bergen och därifån kan man göra fantastiska vandringar till övergivna gamla spökstäder i bergen runtom. Här hyr man ut jeepar att köra på de gamla gruvvägarna, bergsbestigning, fast med bil. I byn finns en stor badanläggning med  bad i varma källor. Ouray ligger i sydvästra Colorado i ett bergsområde med många ovanliga vattenfall. Byns heta källor är sulfurfria, det vill säga utan den fräna doften som utmärker flera varma källor. Yellowstone National Park, Wyoming är fantastisk och väl värd ett flerdagarsbesök, med vacker natur utanför parken. Yellowstone är mycket populärt och camping där kräver bokning långt i förväg! Men se upp för björnar och pumor om du vandrar här! Här hänger man upp maten på linor emellan träden så inte björnarna kommer åt dem!