Sportdykning för nybörjare

by
Sportdykning för nybörjare

Sportdykning kan vara en otroligt vacker upplevelse som man inte kan känna av på annat sätt. Oavsett hur stor TV man köper och vilken ny modern HD den är i så kan man inte uppleva det bättre än att vara just där. Älskar man naturen, nya upplevelser och att leva livet till fullo så är sportdykning definitivt något man bör testa åtminstone en gång i livet. Som nybörjare i denna sport finns det dock ett och annat att ha i baktanke. Det är viktigt att få rätt information och att förberedda sig väl innan dykning då det kan i värsta fall vara livshotande. Har man bestämt sig för att ta sig ann detta äventyr så är det första man bör tänka på är pengar. Oavsett hur man går tillväga så bör man vara beredd på att lägga ner en viss summa pengar för att få den rättvisa bilden av vad sportdykning är. Kurser kräver pengar, dykningsdräkt och annan typ av utrustning samt destination kan vara tre av de essentiella sakerna som kräver extra omtanke. Det första man bör göra är att söka upp dykningskurser i närområdet. Just sådana finns att hitta i olika delar av landet och ofta kan såna kurser ske i simhallar.

simning kurs

Man kan då till exempel gå in på Kurser. se där man enkelt kan informera sig om närmaste kurs i området. Vidare är det även bra att träna på sina simkunskaper innan kursen börjar. Man bör ha vattenvana och viss kunskap om dykning i förväg. För personer med mindre vattenvana finns kurser man kan gå innan dykningskurser just för att bli mer bekväm i vattnet och lära sig grundkunskaperna av simning. Intensiva dykningskurser kan kosta allt mellan 40 000 kr till 60 000kr. I vad det gäller dräkter så finns de olika modeller att välja mellan. Alla är ett par tjocklekar tjocka och är tåliga mot kyla vilket betyder att den håller en varm även om temperaturen i vattnet är på minus grader. Vidare bör man kolla upp en rättvis destination för att hitta den perfekta platsen för denna fantastiska upplevelse.

Destinationer för sportdykning

För att hitta den perfekta destinationen bör man fundera på vad exakt det är man vill se. Alla olika hav erbjuder en rad olika fisk – och korallarter. Listan med populära dykningsdestinationer är stor men högt upp på listan finns Egypten. Egypten erbjuder en rad olika magiska platser som ger minnen man svårt glömmer. Yolanda Reef, Anemone City och Shark Reef är tre kända dykplatser i Egypten.

Anemone City

Anemone City är ett rev som når upp till 20 meter djup men man kan ändå observera hela kolonierna av anemoner i revets djupaste vatten. Det här är det enda stället i världen där du hittar de flesta anemoner på ett och samma ställe. Vidare finns Grekland, Maldiverna, Malaysia eller Indonesien. Tulamben är en liten fiskeby i norra kusten av ön Bali. Det är en av de mest populära dykplatserna för vraket i Liberty-krigsfartyget, ett amerikanskt kommersiellt fartyg som sjunkits av japanerna efter en attack år 1942. Skeppet är idag en stor turistattraktion för alla dykare.