Vackra dykplatser på Maldiverna

by

Att dyka på Maldiverna är något av det underbaraste en dykare kan uppleva alla kategorier! Vare sig man är nybörjare eller härdad Kapten Krok-dykare!

Vackra dykplatser på Maldiverna

Det rev som är mest perfekt för alla som dyker för första gången, är nämligen Maaya Thila. Men naturligtvis lika perfekt för den mera erfarna dykaren. Har man aldrig sett Barracudor så kan detta vara ett guldläge för det nu! Är man intresserad utav både hajar och sköldpaddor skall man göra ett besök i Guriadho Corner för där finns de största chanserna att träffa på dem! De allra vackraste fiskarna och korallerna hittar du när du dyker i Male och Ari atollerna. Du kommer verkligen inte att bli besviken! Istället för att uppsöka de mest populära dykmålen dit de flesta åker kan du göra resor till mindre kända ställen som även de erbjuder dykning och detta till ett mycket mer förmånligt pris än de dyraste resorna! Så passa på att utnyttja detta fantastiska erbjudande som inte så många känner till än så länge!

En fantastisk kulturupplevelse

Du får en fantastisk kulturupplevelse bland de infödda människorna och det går inte att byta ut mot något annat! Du får uppleva det dagliga livet bland människorna som bor här året runt och vilka är bäst på att presentera detta vackra ställe bättre än de? De erbjuder något helt annat än de dyrare resebyråerna! Ett vackert klarblått hav i en helt naturlig miljö – vem kan någonsin önska något annat? Och dykningen blir ju också den otroligt speciell! Något man bör tänka på väldigt noga när man åker på dessa speciella resor är att man skall vara försiktig med alkohol, eftersom befolkningen inte får nyttja sådana drycker. Ta då i så fall en av “bar-båtarna” så du inte bryter mot de fina och rena reglerna som ortsbefolkningen har!

En fantastisk kulturupplevelse

Tänk också på din klädsel så att du går “anständigt” klädd. Klä dig inte lättklädd utan skyl dina axlar och visa hänsyn till ortsbefolkningens klädkoder när du vistas här! Det är ju för din skull de är så gästvänliga för att du ska få en så fin upplevelse som möjligt och då får du uppföra dig i enlighet med detta den tid du vistas här. Ta också hänsyn till att ortsbefolkningen här inte är van vid fina restauranger och den samma service som finns på dessa utan de lever som de lär och uppträder helt naturligt i enlighet med deras vackra kultur och det skall man ödmjukt acceptera för att visa dem sin tacksamhet att man får äran att vara besökare i deras värld! Det är en fin upplevelse som ska sättas stort värde på! Sedan kan du besöka ön Dharavandhoo för att upptäcka alla Mantor som finns att skåda där. En jättefin upplevelse! Här satsas det fullt ut för att du som turist ska få en oförglömlig dykarupplevelse alla kategorier! 35Här kan du snorkla och det är tillåtet att bli serverad drinkar helt öppet. Här kan du se hajar i det blanka vattnet när du dyker och detta område har inte besök av så mycket turister som andra resmål så det är ett riktigt “pittoreskt” område!